Nano Akvarum Kullanma Kavuzu

Nano Akvarum Kullanma Kavuzu

BIOLIFE FİLTRE İLE

AYLARCA SUYU DEĞİŞMEYEN

SORUNSUZ AKVARYUM KURULUMU.

Akvaryum Faydalı Bakteri Geliştirme Sanatıdır.

Biolife Filtremiz

Bu Sanatı

Sizlerin En Kolay, En Pratik, En Masrafsız

Başarmanızı Sağlayacak Patentli Filtre Sistemidir.

Yeni akvaryumunuzu Biolife filtre ile kurarken sizler için hazırladığımız bilgilerin dışında hiçbir bilgiyi kim ne derse desin kesinlikle uygulamayın.

1.      Akvaryum ve akvaryuma konulacak her malzeme kimyasaldan arındırılmış olunduğundan emin olunmalıdır. Bu arındırma tuzlu veya sirkeli ılık suyla yıkayıp çok iyi durulayarak yapılabilir.

2.       Akvaryumun suyuna veya malzemesine her zaman çok iyi yıkanmış ve durulanmış ellerimizle dokunmalıyız.Ellerimizde olabilecek krem, parfüm, ıslak mendil, deterjan, sabun kalıntıları kesinlikle canlılara zarar verir aynı zamanda biyolojik hayatın kurulmasını engeller.

3.       Akvaryumun kumunu ve dekor malzemelerini döşedikten sonra özellikle çeşme suyu ile doldurun. Suyu doldurduğunuzda, havuzlu süngerin 1-2 cm suya temas etmeli, çoğunluğu muhakkak suyun dışında kalmalıdır.

4.      Akvaryum suyunun içine dezenfektan (mavi damla), su düzenleyici, bakteri kültürü, ilaç vb. hiçbir malzeme dökmeyin. Kullanmayın. Sadece size gönderdiğimiz tozu akvaryumu çalıştırdıktan sonra bir kısmını suya, bir kısmını filtre süngerine dökün. Suyunuz bulanacak ve birkaç gün içinde su tekrar netleşecektir.

5.       Kesinlikle hiçbir canlı koymadan suyun oturması ve dinlenmesini sağlamak için aralıksız çalıştırın. Buradaki en büyük amacımız mineral bakımından daha zengin olduğunu kesin bildiğimiz çeşme suyundaki klorun uçmasını sağlamak ve uçtuğundan kesin emin olmak içindir. En az 2-3  imkan var ise 5-6 gün canlı koymadan filtreler çalışarak suyun dinlenmesi sağlanmalıdır.

6.       Suyumuz dinlendikten sonra suyumuzun miktarına, balık cinsine, balık büyüklüğüne göre ilk olarak kesinlikle az sayıda balık koymalıyız. Henüz suyumuzda ve biolife filtremizde hiçbir faydalı bakteri olmadığı için bir anda çok balık koymak beraberinde birçok gereksiz sorunların yaşanmasına yol açar. Hasta olmayan,  sağlıklı 2 adet balık koyarak başlamalıyız.

7.       Balıklarınıza atacağınız yem miktarını ayarlamak için, koyduğunuz her 1 balık için balığın göz veya ağız çapı kadar 4-5 lokma olacak şekilde ister 1 kerede, isterseniz bu miktarı 2 ye bölerek 2 kerede verilebilirsiniz. Haftada bir gün balıklara yem atmayın. Balıklara yemi gereğinden az atmakta, gereğinden çok atmakta gereksiz sorunların yaşanmasına yol açar.

8.       Akvaryumumuza giren bu 2 sağlıklı balık, akvaryum suyumuzda faydalı bakteri gelişimini başlatacak olan ilk öncü balıklar olacaktır. Her 7 veya 10 günde akvaryumunuza 2-3 balık ilave ederek balık sayısı yavaş, yavaş artırılmalıdır. Akvaryumunuz 20. Güne geldiğinde vatoz ve çöpçü balıkları (beslediğiniz balık türüne uygun olanlar) mutlaka konulmalıdır. Akvaryumda balık sayısının artışı faydalı bakteri gelişme hızıyla orantılı olmalıdır. Çünkü faydalı bakteri gelişip sayıları çoğalmadan akvaryumda istenen temizlik biolife filtre tarafından yapılamaz. Bu yüzden ilk 2 ay akvaryumda ölen balık takibini çok iyi yapılması, ölen varsa aynı gün muhakkak hemen akvaryumdan çıkarılması gereklidir. Akvaryumunuzda biyolojik denge tamamen oturduğunda (en fazla 2 ay sonra) ölen balığı akvaryumdan çıkarmasanız da akvaryum için artık tehlike yaratmaz. Tehlike yaratmasa da çıkarılıp atılmasında fayda vardır.

9.       Akvaryuma bu kurallar dahilin de ilk balık girdiği günden itibaren en erken 20-25 gün içinde faydalı bakteri gelişimi istediğimiz ölçülerde sağlanmış olacaktır. Bu koyduğumuz balıklarda herhangi küçük ölçekli bir hastalık veya biyolojik denge zincirin bozulmasına yol açan başka küçük bir sebep var ise akvaryum suyunda ve biolife filtrenizde faydalı bakteri gelişme hızını engeller. Biyolojik dengenin kurulma süresini uzatarak 45-60 güne çıkarabilir. Sebep küçük ise suda sisli bir bulanıklık olur. Fakat suda ağır bir koku olmaz. Bu durumda hiç su değiştirmeden, filtreyi kesinlikle yıkamadan sabırla faydalı bakterilerin çoğalmasını bekleyin. Faydalı bakteri çoğaldığında biyolojik denge oturacak ve su mükemmel netleşecektir. Sebep büyük ise biyolojik dengenin kurulmasını tamamen engelleyerek çökmesine yol açabilir. Sistemin çöktüğünü aşırı bulanıklık ve ağır kötü kokudan rahatlıkla anlayabiliriz. Bu durumda kurulumun tekrar yenilenmesi gerekir.

10.  Biolife yüzen akıllı filtreler en erken 45 – 60 günden önce dolup taşsa da kesinlikle yıkanmamalıdır. Sünger havuzundan su taşmaya başladığında, en az 30 gün daha taşarak çalıştırıldıktan sonra yıkama yapabiliriz. Yıkama akvaryumun kendi suyuyla veya dinlenmiş kılorsuz su ile temiz bir kabın içinde yapılmalıdır. Biolife filtre temizliği yapıldığı gün akvaryumda su değişikliği yapılmamalıdır.

11.   Biolife yüzen akıllı filtre dolup taşsa da, aylarca yıkanmasa da hem temizlik yapmaya hem de oksijen vermeye devam edebilen akıllı bir sistemdir.

12.   Biolife filtreyi yukarıdaki kurallara uygun kullandığınızda, akvaryumunuzda biyolojik denge tam oturduğunda, aylarca su değişikliği ihtiyacınız olmayacak. Aylar sonra su değişikliği yapmak istediğinizde ise muhakkak 10 gün dinlendirilmiş çeşme suyu veya zorunlu durumlarda damacana su ile akvaryumunuzun 1/4 kadar suyu değiştirin. Biyolojik dengeyi bozmamak için fazlasını değiştirmeyin.

 

 


Etiketler: Nano Akvarum Kullanma Kavuzu
Eylül 12, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR