Plazyum Kullanma Klavuzu

Plazyum Kullanma Klavuzu

PLAZYUMLARA ÖZEL

BIOLIFE FİLTRE İLE

AYLARCA SU DEĞİŞİMİ YAPMADAN

SORUNSUZ AKVARYUM KURULUMU VE KULLANIMI.

Akvaryum Faydalı Bakteri Geliştirme Sanatıdır.

Biolife Filtremiz

Bu Sanatı

Sizlerin En Kolay, En Pratik, En Masrafsız

Başarmanızı Sağlayacak Patentli Filtre Sistemidir.

Yeni Plazyumunuzu kullanırken sizler için hazırladığımız aşağıdaki 13 maddelik bilgilerin dışında hiçbir bilgiyi kim ne derse desin kesinlikle uygulamayın.

1.Akvaryum ve akvaryuma konulacak her malzeme kimyasaldan arındırılmış olunduğundan emin olunmalıdır. Bu arındırma tuzlu veya sirkeli ılık suyla yıkayıp çok iyi durulayarak yapılabilir.

2. Akvaryumun suyuna veya malzemesine her zaman çok iyi yıkanmış ve durulanmış ellerimizle dokunmalıyız. Ellerimizde olabilecek krem, parfüm, ıslak mendil, deterjan, sabun kalıntıları kesinlikle canlılara zarar verir aynı zamanda biyolojik hayatın kurulmasını engeller.

3. Akvaryumun kumunu ve dekor malzemelerini döşedikten sonra özellikle çeşme suyu ile doldurun.

4. Akvaryum suyunun içine dezenfektan (mavi damla), su düzenleyici, bakteri kültürü, ilaç vb. hiçbir malzeme dökmeyin. Kullanmayın.

5. Plazyumun elektrik bağlantılarını kontrol ettikten sonra su doluyken çalıştırın. Su dolmadan boşken çalıştırmayın..

6. Plazyumunuza henüz hiçbir canlı koymadan suyun oturması ve dinlenmesini sağlamak için aralıksız en az 3 gün çalıştırın. Buradaki en büyük amacımız mineral bakımından daha zengin olduğunu kesin bildiğimiz çeşme suyundaki klorun uçmasını sağlamak ve uçtuğundan kesin emin olmak içindir.

7. Suyumuz dinlendikten sonra suyumuzun miktarına, balık cinsine, balık büyüklüğüne göre ilk olarak kesinlikle az sayıda balık koymalıyız. Henüz suyumuzda ve biolife filtremizde hiçbir faydalı bakteri olmadığı için bir anda çok balık koymak beraberinde birçok gereksiz sorunların yaşanmasına yol açar. Örnek: 200 litre akvaryum suyunda ilk hamlede işaret parmağımızın boyunda hasta olmayan, kesinlikle sağlıklı olan 3 balık koyarak başlamalıyız. Aynı gün sadece bir kereliğine biolife filtre havuzunun içine 1 balığın yiyebileceği kadar çok az yem atabilirsiniz. Biolife filtrelere sadece bir kere atılan çok az yem faydalı bakteri gelişimine katkı sağlayacaktır.

8. Balıklarınıza atacağınız yem miktarını ayarlamak için, koyduğunuz her 1 balık için balığın göz veya ağız çapı kadar 4-5 lokma olacak şekilde ister 1 kerede, isterseniz bu miktarı 2 ye bölerek 2 kerede verilebilirsiniz. Balıklara yemi gereğinden az atmakta, gereğinden çok atmakta gereksiz sorunların yaşanmasına yol açar.

9. Akvaryumumuza giren bu üç sağlıklı balık, akvaryum suyumuzda faydalı bakteri gelişimini başlatacak olan ilk öncü balıklar olacaktır. Her 7 veya 10 günde akvaryumunuza 3-4 balık ilave ederek balık sayısı yavaş, yavaş artırılmalıdır. Akvaryumunuz 20. Güne geldiğinde vatoz ve çöpçü balıkları (beslediğiniz balık türüne uygun olanlar – Eğer uygun ise sadece 1 adet en az 8 – 10 cm boyunda labyo balığı muhakkak koyun.) mutlaka konulmalıdır. Akvaryumda balık sayısının artışı faydalı bakteri gelişme hızıyla orantılı olmalıdır. Çünkü faydalı bakteri gelişip sayıları çoğalmadan akvaryumda istenen temizlik biolife filtre tarafından yapılamaz. Bu yüzden ilk 2 ay akvaryumda ölen balık takibini çok iyi yapılması, ölen varsa aynı gün muhakkak hemen akvaryumdan çıkarılması gereklidir. Akvaryumunuzda biyolojik denge tamamen oturduğunda (en fazla 2 ay sonra) ölen balığı akvaryumdan çıkarmasanız da akvaryum için artık tehlike yaratmaz. Tehlike yaratmasa da çıkarılıp atılmasında fayda vardır.

10. Akvaryuma bu kurallar dâhilinde ilk balık girdiği günden itibaren en erken 20-25 gün içinde faydalı bakteri gelişimi istediğimiz ölçülerde sağlanmış olacaktır. Bu koyduğumuz balıklarda herhangi küçük ölçekli bir hastalık veya biyolojik denge zincirin bozulmasına yol açan başka küçük bir sebep var ise akvaryum suyunda ve biolife filtrenizde faydalı bakteri gelişme hızını engeller. Biyolojik dengenin kurulma süresini uzatarak 45-60 güne çıkarabilir. Sebep küçük ise suda sisli bir bulanıklık olur. Fakat suda ağır bir koku olmaz. Bu durumda hiç su değiştirmeden, filtreyi kesinlikle yıkamadan sabırla faydalı bakterilerin çoğalmasını bekleyin. Faydalı bakteri çoğaldığında biyolojik denge oturacak ve su mükemmel netleşecektir. Sebep büyük ise biyolojik dengenin kurulmasını tamamen engelleyerek çökmesine yol açabilir. Sistemin çöktüğünü aşırı bulanıklık ve ağır kötü kokudan rahatlıkla anlayabiliriz. Bu durumda kurulumun tekrar yenilenmesi gerekir.

11. Plazyumlara özel Biolife filtremizin süngerleri en az 6 ay sonra elektrik fişi çekildikten sonra yerinden yavaş, yavaş çıkararak çeşmede yıkayabilirsiniz. Plazyumunuzda ikili veya üçlü biolife filtre var ise sırayla ve 20 gün arayla yıkanmalıdır. Yerine takarken elektrik fişi çekilmiş olarak çok yavaş, yavaş yerine takılmalıdır. Hızlı takıldığında motor bölümündeki suyun yükselmesine ve elektrik bölümüne su kaçmasına yol açabilir. Böyle bir durumda elektrik aksamı saç kurutma makinesiyle kurutun ve kaçan suyu herhangi bir bez veya kâğıt peçete ile aldırın. Kuruduğundan emin olduğunuzda çalıştırabilirsiniz.

12. Biolife filtre temizliği yapıldığı gün akvaryumda su değişikliği yapılmamalıdır.

13. Biolife filtreyi yukarıdaki kurallara uygun kullandığınızda, akvaryumunuzda biyolojik denge tam oturduğunda, aylarca su değişikliği ihtiyacınız olmayacak. 12 Ay sonra su değişikliği yapmak istediğinizde ise muhakkak 10 gün dinlendirilmiş çeşme suyu veya zorunlu durumlarda damacana su ile akvaryumunuzun 1/4 kadar suyu değiştirin. Biyolojik dengeyi bozmamak için fazlasını değiştirmeyin.

 

Plazyum Kullanma Klavuzu
Etiketler: Plazyum Kullanma Klavuzu
Eylül 12, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR